JEDVA JE DOČEKAO: Vilander ponovo ISPROZIVAO Novaka!
Mats Vilander i Novak Đoković, Foto: AP/Reuters

rolan garos

JEDVA JE DOČEKAO: Vilander ponovo ISPROZIVAO Novaka!

Sačekao je svoju priliku

Objavljeno: 17:21h

Legendarni Mats Vilander govorio je o predstojećem Rolan Garosu.

Šveđanin je uveren da će Rafael Nadal igrati u Parizu.

Rafael Nadal
Rafael Nadalfoto: Alfredo Falcone/LaPresse/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Uveren sam da će Rafael probati da igra. Ovde je, trenira, naravno da želi da igra, ali ono što je pričao prethodnih nedelja, posle poraza i pobeda, vidi se da mu je Rolan Garos sve za njega i izaći će na teren čak iako nije na 100 odsto - rekao je Vilander i dodao:

- Kada priča o tome, shvataš koliko je ovaj turnir važan za Rafu. Uvek je bio, uvek će biti. Igrao je dobro u prethodnim mečevima, posebno u Madridu. U Rimu je izgubio tesno od Hurkača, iako rezultat to ne pokazuje. On zna da je bio blizu. Bilo je dosta tesnih gemova. Jednostavno nije osvojio bitne poene. On je igrač protiv kog niko ne želi da igra u prvoj rundi. Nebitno ko je u pitanju.

Vilander nema visoko mišljenje o trenutnom stanju Novaka Đokovića i smatra da na RG neće biti izrazitog favorita za trofej.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/ALESSANDRO DI MEO

- Ovogodišnji Rolan Garos će biti najotvoreniji posle dugo, dugo vremena. Rekao bih da je odlična prilika za Zvereva, Cicipasa, čak i Medvedeva, pošto niko na šljaci nije dominirao. Mislim da osećaju da Novak nije na najvišem nivou, i nije, Karlos Alkaras nije igrao, Nadal nije igrao mnogo, najbolji igrači na svetu nisu pokazali zašto su najbolji. Mislim da to daje samopouzdanje igračima kao što su Zverev i Cicipas. Nekolicina igrača će imati šansu koja se verovatno neće ponoviti.

Glavni žreb Rolan Garosa počinje 26. maja, a igraće se do 9. juna.

Bonus video:

00:50

PRIZOR KOJI JE RASPAMETIO BEOGRAĐANE! Novak brusi formu za Rolan Garos

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.